Atletski klub “Panonija” osnovan je 5. septembra 2017 godine u Pančevu a osnivači kluba su Saša Stojilović, Aleksandar Dragojević i Nandor Balog.

Klub je nastao prvenstveno iz želje da se okupi grupa atletičara koja je tenirala uglavnom srednje i duge pruge, tada većinom u beogradskim klubovima a grupu je predvodio šampion Ex-Yu atletike Saša Stojilović.

Već u januaru mesecu 2018. godine klub je konkurisao i dobio organizaciju Prvenstva Srbije u krosu da bi se to takmičenje održalo u Pančevu 27. oktobra iste godine.

Organizacija takmičenja bila je takva da je AK Panonija od strane Srpskog Atletskog Saveza bio proglašen za najboljg organizatora Prvenstva Srbije u krosu. Prema rečima legendarnog komesara za takmičenja Srpsko Atletskog Saveza g. Ivice Možeka, nivo organizacije je bio na višem nivou od Balkanskog što je i doprinelo tome da klub bude nagrađen Plaketaom najboljeg organizatora.

Već naredne 2019. godine klub je povećao broj članova na preko 30 a oformljena je i besplatna školica atletike.

U 2020 godini klub sa osvojenih 20 medalja na prvenstvima Srbije preuzima lidersku poziciju u gradu Pančevu po broju medalja ali je po broju bodova sa ekipnih takmičenja u Pančevu ipak drugoplasirani a na Listi uspešnosti Srpskog atletskog Saveza 2020 godina je okončana plasmanom na odlično 17 mesto od oko 120 klubova koji postoje u Srbiji.

Godinu Coronavirusa atletičari Panonije obeležili su i humanitarnim akcijama kao što je podela vizira zdravstvenim radnicima i Policiji.

2021 godina je takođe u znaku Coronavirusa počela dobrim rezultatima ali nažalost sa čestim izmenama datua takmičenja što je doprinelo tome da se vrlo teško može tempirati forma za određena takmičenja. U februaru mesecu 20-tak atlatičara Panonije odlazi na pripreme na zlatiboru koje su doprinele dobrim rezultatima i osvajanjem 6 medalja već do Marta 2021.

Back to top of page